Nieuws
VVD wil af van imago

De VVD wil af van het imago dat de partij de ‘nachtmerrie’ is van de coalitie bestaande uit GBLV, D66, PvdA en GroenLinks. Dat heeft  fractieleidster Astrid van Eekelen te kennen gegeven in een gemeenteraadsdebat over de begroting 2017. Ze sprak daarbij over een ‘persoonlijke hartenkreet’. Later zei ze namens de hele fractie te spreken.

Van Eekelen verwees naar  het financiële debacle rond het onroerendgoedproject Duivenvoordecorridor als oorzaak. Daarbij bleek eind 2014 een tekort van 18,8 miljoen euro. Het project stond jarenlang onder leiding van VVD-wethouders. Het tekort was voor GBLV, gevolgd door D66, aanleiding de coalitie met de VVD te verbreken.

Van Eekelen noemde DVC ,,een wake up call’’ veroorzaakt door een stilgevallen woningmarkt. Zij sprak echter ook over een ,,papieren verlies’’ dat nu een stuk kleiner lijkt en mogelijk ooit nog in winst kan omslaan. De VVD-politica zei het verleden te willen begraven en naar de toekomst te willen kijken, samen met B&W en de coalitiepartijen.

Walter Rosbenders (GLBV) liet weten dat zijn partij ‘DVC’ minder in de richting van de VVD zal gebruiken. Daar waar de waarheid onrecht wordt aangedaan zal de partij daar echter iets van blijven zeggen, zo gaf hij aan. Van Eekelen: ,,Het ging om de feiten in plaats van de emotie.’’

Burgemeester Klaas Tigelaar reageerde door te stellen dat er naar de toekomst gekeken moet worden. Het verleden kan dienen als springplank, niet als hangmat, stelde hij.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter