Wethouder Nadine Stemerdink laat een onderzoek doen naar de aanwezige sportcomplexen, de capaciteit ervan, de bezetting en mogelijkheden om tot aanpassingen dan wel de aanleg van nieuwe sportcomplexen te komen. Het onderzoek moet begin 2017 klaar zijn. Dan moet ook duidelijk zijn hoeveel eventuele ingrepen gaan kosten.

Aanleiding tot het onderzoek zijnde ruimteproblemen van hockeyvereniging Cartouche op sportpark Duyvestein, rugbyclub VRC op sportpark ’t Loo en de vv Wilhelmus op sportpark Westvliet. Cartouche heeft al een flinke wachtlijst, VRC moet om te kunnen blijven groeien gaan trainen bij honkbalclub Catch en spelen bij cricketclub VCC en de vv Wilhelmus wil de jongste jeugd bij VCC onderbrengen.

De gemeente kent vier sportparken: Kastelenring (SEV en RKAVV), ’t Loo (Forum Sport en VRC), Westvliet, al is dat formeel Haags grondgebied, en Meerhorst in Stompwijk (Stompwijk’92). Op Westvliet zitten vv Wilhelmus, EHC handbal, VEO korfbal, Catch honkbal, VCC cricket en Sparta atletiek. Kastelenring en ’t Loo worden op zondag nauwelijks gebruikt. Helaas spelen de verenigingen met ruimtegebrek vooral op zaterdag.

Voor de aanleg van een nieuw sportcomplex is ooit gekeken naar de Duivenvoordecorridor (DVC) tussen Leidschendam en Voorschoten. Daarnaast is er ruimte aan de oostkant van de Vliet: ten noorden van het Schrepelpad (bij de Wijkerbrug), tussen Park Rijn Schie en Park Nabij, en tussen bedrijventerrein Westvlietweg en de Elzenlaan. Om de oostkant van de Vliet te kunnen benutten is wel een overeenkomst nodig met Den Haag want die gemeente bezit de grond.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter