Er komen 277 woningen in de Duivenvoordecorridor (DVC) in plaats van 285. Er komen ook minder wegen en bruggen. De uitvoering van het plan wordt versneld. De einddatum is nu 31 december 2025. Dat was twee jaar later. Dit blijkt uit een herziening van de financiële onderbouwing van de plannen, de zogenoemde grondexploitatie (Grex).

B&W rekenen op 3,2 miljoen euro meer opbrengsten voor de versnelling van de plannen. Minder wegen en bruggen levert een voordeel op van 1,1 miljoen euro.  De gemeente koopt nog wel een woning in het gebied om die vervolgens te slopen. Dat kost 700.000 euro.

Het plan om Intratuin Leidschendam te verhuizen van de huidige locatie naar de overkant van de N447 (de weg naar Voorschoten) mag de gemeente niets kosten, zo blijkt uit de Grex. Het zou vorm moeten krijgen door een grondruil waarbij Intratuin aan de overkant gemeentegrond krijgt, en de gemeente de huidige locatie van Intratuin verwerft.

De gemeente rekent nu op een DVC-verlies van 6,2 miljoen euro. Dat is een schatting omdat het project nog tien jaar loopt, het plan nog in ontwikkeling is en de waarde niet met zekerheid is vast te stellen. Drie geraadpleegde makelaars schatten het verlies in op 0,6 tot 13,1 miljoen euro.

B&W hebben de financiële voorziening om een verlies op te kunnen vangen inmiddels verlaagd van 12,4 naar 7,6 miljoen euro. Het financiële risico van DVC wordt nu geschat op 6,7 miljoen euro. Dat risico bestaat uit afzetproblemen en lagere prijzen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter