Nieuws
Museum Swaensteyn gered

Museum Swaensteyn krijgt éénmalig 30.000 euro extra subsidie van de gemeente. Dit om 2017 te kunnen overleven en niet op 1 januari te hoeven sluiten. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Van het extra geld gaat 20.000 euro naar de salarissen van de directie. De rest dient om tegenvallende opbrengsten op te vangen.

De diverse fracties reageerden kribbig op het feit dat de roep om extra geld nu plots uit de lucht kwam vallen. Wethouder Frank Rozenberg gaf aan dat de museumdirectie bij de normale subsidievraag afgelopen zomer met geen woord gerept had over een probleem voor 2017. Nu werd er op 4 november ineens om extra geld gevraagd en was er geen tijd meer om alternatieven uit te werken.

Rozenberg verweet de museumdirectie ‘slordig’ te zijn geweest. De benodigde 30.000 euro wordt uit de financiële reserve van de gemeente gehaald. Voor deze operatie stemden de coalitiepartijen minus een D66-raadslid. De meerderheid was nipt: 18 tegen 16 stemmen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter