Nieuws
Zorgen over bibliotheek Voorburg

Fracties in de gemeenteraad maken zich zorgen over de toekomst van de bibliotheek in Voorburg. Plannen om te bezien of de bibliotheek niet verplaatst kan worden van de Koningin Julianalaan naar de Herenstraat, mogen niet leiden tot een leegloop in het winkelcentrum Julianabaan.

De bibliotheek in Voorburg ligt aan de rand van het winkelcentrum. Jaarlijks komen er meer dan 180.000 mensen bij de bibliotheek. In een recent rapport over de toekomst van de bibliotheken in de gemeente wordt de gedachte geopperd de instelling naar de Herenstraat te verplaatsen.

In de Herenstraat zou de bibliotheek tot meer levendigheid moeten leiden. De instelling zou mogelijk samen met museum Swaensteyn in Huize Swaensteyn, Herenstraat 72, terecht komen als de gemeenteraad en de griffie uit dat pand zijn vertrokken.

Het pand van de bibliotheek aan de Koningin Julianalaan is van de gemeente. Het is een kleine 2 miljoen euro waard. Huizen Swaensteyn is ook van de gemeente. Verkoop wordt door de gemeenteraad uitgesloten. De exploitatielasten van het pand belopen bijna 180.000 euro per jaar. (foto Lumenplan)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter