Wim Carabain, op 5 oktober benoemd tot lid van de nieuw gevormde Raad van Toezicht binnen welzijnsorganisatie Woej, is een zakenpartner van wethouder Floor Kist. Het duo was samen verantwoordelijk voor OverheidsExperts.nl , een bedrijf dat aan lobbywerk doet in de sociale sector.

Op de site van OverheidsExperts.nl stonden tot en met zondag de portretten van Carabain en Kist. Bij deze laatste stond keurig vermeld dat hij inmiddels wethouder in Leidschendam-Voorburg was geworden. Kist is beleidsmatig verantwoordelijk voor Woej dat ruim 2 miljoen subsidie per jaar van de gemeente krijgt.

Bij zijn aantreden liet Kist weten al zijn andere activiteiten te staken. Door Vlietnieuws.nl  gewezen op OverheidsExperts.nl reageerde de bestuurder aldus: ,,Ik ben niet meer actief bij overheidsexperts. Al zeker drie jaar niet meer. Ik wist niet eens dat daar vermeld was dat ik wethouder ben. Dus als dat er staat, dan ga ik vragen om dat te verwijderen.’’ Enkele uren later was zijn portret en de begeleidende tekst van de site verdwenen.

Carabain was PvdA-wethouder in Voorschoten. Hij is nu lobbyist, adviseur en communicatiestrateeg. De Raad van Toezicht binnen Woej kwam er nadat het vorige bestuur ruzie kreeg met de directie en het personeel over het beleid. In de Raad zitten behalve Carabain Elma van de Mortel, Marcel Kraal, Rosemarie Weber en Ben de Deugd. De directeur van Woej, Jan van der Werf, is inmiddels opgestapt. Hij is tijdelijk vervangen door Annet Verbeek.

Over het feit dat Carabain in de Raad van Toezicht kwam zegt verantwoordelijk wethouder Kist desgevraagd: ,,Het was voor mij ook een verrassing dat Wim (Carabain, red.) in de Raad van Toezicht Woej terecht kwam.’’

De kandidaten voor de Raad van Toezicht zijn door Annet Verbeek gezocht nadat zij door B&W was aangewezen om een nieuwe structuur voor Woej uit te werken. Er werd door Woej ook een advertentie gezet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter