Nieuws
Avalex weer in de fout

Afvalbedrijf Avalex is opnieuw in de fout gegaan. Dit maal met een advertentie in een lokaal huis-aan-huisblad. Daarin wordt de burger opnieuw met ‘je’ en ‘jij’ aangesproken. Dit ondanks het feit dat wethouder Saskia Stemerdink naar aanleiding van een brief aan bewoners van Avalex waarin dezelfde termen voorkwamen liet weten ,,eens en nooit meer.’’ Volgens de bestuurder waren daar ook afspraken over gemaakt met het bedrijf.

Avalex laat in de advertentie weten dat restafval en groenafval eens per twee weken wordt opgehaald.  Daarnaast krijgt iedereen een container voor papier en karton. Dat wordt eens per maand opgehaald. Mensen in laagbouw (huizen) krijgen 3 containers, in het buitengebied 4. Hoogbouw (flats) krijgt er ook 3 per woning.

Avalex zegt te starten in Voorburg-midden. Inmiddels is de start al met een half jaar uitgesteld vanwege ondergrondse problemen bij het plaatsen van containers. Er liggen te veel kabels en leidingen. Daarom moeten er eerst proefgleuven gegraven worden. Een Avalex-onderzoek naar de afvalscheiding in hoogbouw is inmiddels door de gemeente vanwege de ingewikkeldheid, afgeblazen. De gemeente gaat nu zelf op onderzoek uit.

Overigens klopt de advertentietekst van Avalex inhoudelijk niet. Restafval wordt niet meer opgehaald, dat moeten burgers zelf gaan wegbrengen naar ondergrondse containers. Bij groenafval is afgesproken dat dit in de zomermaanden elke week opgehaald zal worden vanwege rottingsgevaar.

De gemeenteraad van Delft, ook partner in Avalex, beslist vanavond om men doorgaat de invoering van het nieuwe afvalophaalsysteem, beter bekend als ‘omgekeerd inzamelen’. Ook in Pijnacker-Nootdorp bestaan inmiddels grote twijfels over de haalbaarheid van dit project. De VVD in Leidschendam-Voorburg, de grootste oppositiepartij, heeft te kennen gegeven dat de gemeente onmiddellijk met alle plannen en projecten van Avalex moet stoppen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter