Nieuws
B&W doen niets aan parkeeroverlast ambtenaren

B&W doen, in tegenstelling tot eerdere toezeggingen, niets aan de parkeeroverlast die ambtenaren veroorzaken bij het Raadhuis en het Servicecentrum in Leidschendam, alsmede in omliggende straten. Dat bleek uit antwoorden van wethouder Floor Kist op vragen van GBLV-raadslid Marien van Wijk.

Kist erkende dat er parkeeroverlast is omdat de dienst Werk en Inkomen na een verhuizing uit Voorburg nu ook in het Servicecentrum zit. Hij stelde echter dat het gaat om de openbare weg en daar mag iedereen parkeren, ook ambtenaren. ,,Dat is niet te dwingen’’, aldus Kist. Er wordt wel getracht ambtenaren te bewegen vaker de fiets of het openbaar vervoer te pakken.

Eind 2015 was al duidelijk dat Werk en Inkomen naar Leidschendam zou gaan. Ook dat daarvoor 50 tot 60 extra parkeerplaatsen nodig waren. In februari 2016 ontkende wethouder Frank Rozenberg nog dat er een probleem was. Eind maart bleek hij van mening veranderd.

In een gemeenteraadsvergadering stelde Rozenberg toen dat auto’s die niet gebruikt werden uit de ondergrondse parkeergarage zouden verdwijnen om daar ruimte te scheppen. Bij de ingang van de garage zou ook een bord komen of er nog plek was. Er zou ook een regeling komen die ambtenaren moest ontmoedigen de auto te gebruiken.

Begin juli bleek op navraag van Vlietnieuws.nl, dat er van al die voornemens nog niets terecht te zijn gekomen. Het Raadhuis liet toen weten dat alle auto’s in de garage werden gebruikt, dat het toegangsbord er dit najaar zou zijn en de nieuwe reiskostenregeling voor ambtenaren er op 1 januari zou komen. Nu blijkt dus dat dit alles niet zo is. Van Wijk zag echter af van nadere vragen aan wethouder Kist.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter