Nieuws
Nader onderzoek toekomst bibliotheken

B&W kunnen verder met een onderzoek naar de toekomst van de bibliotheken. Ook als dit betekent dat de bibliotheek in de toekomst verwordt tot een soort ‘wijkcentrum’.

Dat is de uitkomst van een debat in de raadscommissie maatschappelijke activiteiten. De gemeente kent nu twee bibliotheken: Fluitpolderplein in Leidschendam en Koningin Julianalaan in Voorburg.

B&W stelden eerder voor te gaan bezien of de bibliotheek niet omgevormd kon worden tot een vijftal vestigingen, inclusief Stompwijk. Daarbij waren twee varianten: één met behoud van één van de twee huidige vestigingen en één waarbij ook die zouden worden opgeheven.

PvdA, CDA en ChristenUnie/SGP willen dat ook onderzoek wordt gedaan naar het versterken van de twee huidige vestigingen, plus Stompwijk.

Bij het verdere onderzoek zal ook gekeken worden naar de wensen van de bewoners en de gebruikers van de bibliotheken. Op grond daarvan moet duidelijk worden welke functies een bibliotheek in de toekomst zou moeten hebben. En welke partners daarbij nodig zijn. Huisvesting zou dan het sluitstuk moeten worden.

,,We willen de functies van de bibliotheek naar de mensen brengen’’, aldus verantwoordelijk wethouder Frank Rozenberg. ,,Of het dan een veredeld wijkcentrum wordt maakt mij eerlijk gezegd niet uit. Wijkcentrum is een geuzennaam. Een bibliotheek is meer dan alleen een boekenkast.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter