Nieuws
Vraagtekens over positie Theater Ludens

Er zijn vraagtekens over de positie van theater Ludens. Op verzoek van verantwoordelijk wethouder Frank Rozenberg is een debat over de toekomst van dat theater donderdagavond in een commissie van de gemeenteraad, op het laatste moment afgeblazen.

Dat gebeurde nadat de wethouder achter gesloten deuren een ‘vertrouwelijke mededeling’ over het theater deed. Het beraad daarover duurde 24 minuten. Daarbij besloten de aanwezige raadsleden dat verder praten over theater Ludens geen zin had.

Het beraad werd verschoven naar 13 januari. Volgens direct betrokkenen wordt voordien duidelijk waar de vertrouwelijke mededeling van de wethouder over ging.

Bij het afgelaste beraad ging het om een actieplan dat er voor moest gaan zorgen dat theater Ludens na 2017 op eigen benen kon staan als culturele hotspot. Eerder dit jaar bleek uit onderzoek dat het theater dat zonder extra financiële steun van de gemeente niet redde.

Daarop besloot de gemeenteraad het theater 60.000 euro extra subsidie te geven. Dit jaar kreeg theater Ludens al een kleine 180.000 euro als ‘reguliere subsidie’ van de gemeente.

In het actieplan staan talloze maatregelen. De extra subsidie wil het theater vooral besteden aan het aantrekken en opleiden van meer vrijwilligers, het plaatsen van vlaggen aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg, en de aanleg van een verlicht voetpad vanaf die laan naar de ingang van het theater aan het Feithplein. De laatste twee maatregelen moesten de toeloop van bezoekers dienen.

De gemeente van haar kant probeert activiteiten naar het theater te krijgen. Zo moet de Talentenloods naar theater Ludens. Nu is men actief bij Dekkers Hoeve.

Geen der betrokkenen wilde aangeven waar de mededeling van Rozenberg over ging. Aannemelijk is echter dat het de positie van het theater na 1 januari 2017 betrof, inclusief de bedrijfsvoering.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter