Nieuws
Geen beweging in Damcentrum

Sinds een topberaad eind juni tussen ambtenaren, ondernemers en omwonenden over de toekomst van het Damcentrum in Leidschendam, is er effectief niets gebeurd. Destijds werd de aanwezigen gevraagd met ideeën te komen om het centrum nieuw leven in te blazen. Die zouden na de zomer worden besproken. Dan zouden ook knopen worden doorgehakt.

,,Er zit geen grote ‘drive’ bij het gemeentebestuur. Het gaat allemaal heel langzaam. Alle voornemens verzanden’’, aldus een direct betrokken ondernemer. In juni werd gesproken onder leiding van twee externe adviseurs: iemand uit de detailhandel en iemand uit het vastgoed. ,,Ik heb het gevoel dat het allemaal naar hen is afgeschoven’’, zo laat onze zegsman weten.

Onlangs trok de gemeenteraad 75.000 euro uit voor ideeën die het Damcentrum levendiger moeten maken. ,,Daar hebben die adviseurs weer een leuk opdrachtje aan. We moeten zo snel mogelijk antwoorden vinden op de vraag hoe we het centrum en met name het plein kunnen laten landen. Er is vuurwerk nodig’’, verduidelijkt de ondernemer. ,,Het is nu allemaal een beetje niks.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter