Nieuws
Gemeente bereikt ouderen niet

De gemeente bereikt ouderen met een minimum inkomen niet. Dat blijkt uit een brief van wethouder Nadine Stemerdink aan de gemeenteraad inzake het minimabeleid.

Ouderen met een minimum inkomen kunnen steun krijgen voor de kosten van internet. Het gebruik van die regeling is sinds 2012 echter met 8,1 procent gedaald.

Volgens Stemerdink zou de betrokken ouderen moeilijk te bereiken omdat ze aow hebben en dus niet bekend zijn bij de gemeentelijke dienst werk en inkomen. Bovendien zitten veel van de betrokken ouderen in een sociaal isolement. En ze hebben veelal geen internet.

De bestuurder stelt dat de gemeente nu inzet op ‘het netwerk’ waarmee zij doelt op maatschappelijke organisaties en ‘partners’ van de betrokken ouderen. In 2017 wil de gemeente de betrokken ouderen zelf gaan opzoeken, aldus Stemerdink.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter