Nieuws
Wethouder heeft bedrijfsbelang

Wethouder Frank Rozenberg is via zijn Veneto Holding b.v. eigenaar van het adviesbureau OBMC b.v.. Veneto Holding bezit alle aandelen van het bureau, dat gevestigd is aan het Zwartepad in Voorburg. Directeur van OBMC is Robert Rozenberg.

Op de site van de gemeente meldt Frank Rozenberg zijn belang in OBMC niet. Wel geeft hij aan onbetaald bestuurder te zijn van Veneto Holding b.v. en bestuurslid (eveneens onbetaald) van Stichting Administratiekantoor Veneto Holding.

Desgevraagd erkent de wethouder dat Veneto Holding aandeelhouder is van OBMC. ,,Ik verricht geen werkzaamheden meer voor of namens OBMC’’, laat de bestuurder weten. Rozenberg zegt verder ,,geen bemoeienis’’ met de activiteiten van OBMC te hebben.

OBMC, opgericht in oktober 2004, is het oude bedrijf van de politicus. Toen hij begin 2014 wethouder werd legde hij zijn bestuursfunctie daar neer. Begin 2015 trad Robert Rozenberg als nieuwe directeur aan. Destijds zat het bedrijf nog aan de Carolina van Nassaustraat in Den Haag (Bezuidenhoutkwartier).

De site van OBMC is gisteren (maandag) uit de lucht gehaald. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel stond het bedrijf eind 2014 voor zo’n 55.000 euro in het rood.

De Stichting administratiekantoor Veneto Holding is een administratiekantoor met als bestuurslid Frank Rozenberg die alleen bevoegd is. De Stichting is voor 100 procent eigenaar van Veneto Holding b.v,  een houdstermaatschappij. Frank Rozenberg is bestuurder en directeur, alleen bevoegd. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel sloot de Holding 2014 af met een eigen vermogen van dik 377.000 euro.

,, Veneto en SAK (de Stichting, red.) leiden de facto een slapend bestaan’’, aldus Frank Rozenberg. ,,Door het slapende bestaan van Veneto Holding kan ik na beëindiging van het wethouderschap direct weer zakelijk actief worden. Vandaar dat ik Veneto Holding nog steeds heb (en de daaraan verbonden SAK).’’

Rozenberg wijst erop dat hij zijn werkzaamheden voor OBMC bewust heeft beëindigd bij zijn aantreden als wethouder om verhalen over conflicterende belangen te vermijden. Dat gebeurde destijds in overleg met burgemeester Hans van der Sluijs. De onbezoldigde nevenactiviteiten voor Veneto en SAK staan gemeld op de website van de gemeente. (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter