Het beheer van de sporthallen Essesteijn en Forum Kwadraat door Sportfondsen beheer is een zooitje. Het dak lekt, douchewater is koud, sanitair is vies, reparaties worden niet uitgevoerd, materialen ontbreken of zijn kapot, de airco is slecht, er ligt overal afval en afspraken worden niet nagekomen.

Dat heeft VVD-raadslid Jeroen Brokke is een vergadering van de gemeenteraad onthuld. Volgens hem zijn de volleybalclub Haaglanden, basketbalvereniging Cobra en badmintonclub Voorburg de dupe van het slechte beheer. De volleybalclub wil met ingang van 2017 een deel van de huur inhouden wegens wanprestatie van Sportfondsen.

Verantwoordelijk wethouder Nadine Stemerdink zei de klachten al sinds 2015 te kennen. Toen is er met Sportfondsen gesproken. De wethouder was ervan uitgegaan dat de zaak daarna was opgelost. ,,Ik ben daarna niet scherp genoeg geweest. Dat verwijt ik mijzelf’’, aldus Stemerdink.

Zij gaf aan dat er opnieuw indringend met Sportfondsen gesproken zal worden omdat de gemeente dergelijk beheer niet wenst. In een reactie op de stelling van Brokke dat de klagende sportverenigingen van Sportfondsen te horen hadden gekregen dat ze maar een andere sporthal moesten gaan zoeken als het hen niet beviel zei Stemerdink: ,,Als die uitspraak is gedaan, is dat onacceptabel.’’ (foto Hans Knijf)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter