Nieuws
Woede over Haagse windmolen

De bouw van een bijna 100 meter hoge windmolen aan de oostkant van de Vliet heeft tot grote woede geleid bij bewoners van nabijgelegen woonwijken. Het CDA heeft bij monde van raadslid Jaap Geluk om opheldering van B&W gevraagd.

De windmolen staat op het terrein van Ceva Logistics Westvlietweg 7.  Dat is Haags grondgebied. De drie wieken van de molen zwiepen over de A4 heen. Ceva ligt vrijwel op de grens met Leidschendam-Voorburg. Direct ten noorden van deze plek ligt de Zeeheldenwijk. Ten westen van Ceva ligt Park Vronesteyn.

De molen is zo hoog dat deze in een groot deel van Voorburg en Leidschendam te zien is. Volgens menig bewoner is er sprake van horizonvervuiling.

CDA’er Jaap Geluk vraagt zich af wat er geworden is van het bezwaar dat B&W tegen de Haagse plannen voor de bouw van de windmolen hadden ingediend. Uit het feit dat de molen gebouwd is, maakt hij op dat het  bezwaar verworpen is. Geluk wil weten of dat onherroepelijk zo is.

Het raadslid wil verder weten hoe Den Haag over de plannen naar omwonenden toe heeft gecommuniceerd. En wat B&W hebben gedaan om die gemeente op de informatieplicht jegens inwoners te wijzen. Tevens wil Geluk weten of B&W zelf nog van plan zijn iets richting omwonenden te doen qua voorlichting.

Bewoners van de Zeeheldenwijk is verteld dat de communicatie een zaak zou zijn van de initiatiefnemer voor de bouw van de molen. Daarbij zou ook een participatiemogelijkheid van bewoners in de energielevering van de windturbine meegenomen moeten worden.  Men heeft echter niets vernomen. De bewoners maken zich ook zorgen over de herrie die de molen veroorzaakt en plaatsen vraagtekens bij de afstand van de molen tot de bebouwing. Die zou te klein zijn.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter