Nieuws
Herontwikkeling bedrijfsterrein Overgoo

Impact Vastgoed en ontwikkeling uit Rotterdam wil het bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam opnieuw ontwikkelen. Het gaat dan zowel om kantoorruimten als woningbouw. Impact heeft al een viertal panden in het gebied: Vlietweg 14-15 (op de hoek van Overgoo), Vlietweg 16-17 (op de hoek van Overgoo), Overgoo 2 en Overgoo 6. Begin 2017 zou een intentieovereenkomst tussen de onderneming en de gemeente getekend moeten gaan worden.

Op Overgoo wil de gemeente tijdelijk 160 sociale huurwoningen neerzetten vooral voor de huisvesting van statushouders (asielzoekers die mogen blijven). De woningen zouden er maximaal tien jaar moeten staan, zo luidde het plan van de gemeente. Er was ook al overleg met eigenaren van kantoorpanden op Overgoo gestart over de ombouw van die – deels leegstaande – panden tot woningen.

Impact zou tot permanente woningbouw willen overgaan en tevens de herontwikkeling van de kantoorpanden ter hand willen nemen. Tussen Overgoo 5 en 11 ligt al enige tijd een stuk grond braak. De kantoorpanden die daar stonden zijn afgebroken. Op deze locatie was de sociale woningbouw voorzien. De gemeente zou daar enkele miljoenen euro’s in moeten investeren.

Met Impact zou de gemeente die investeringskosten niet meer hebben. Bovendien zou het hele gebied een facelift krijgen. De tijdelijkheid van de sociale woningbouw was alleen ingegeven door de gedachte dat het andere ontwikkelingen niet moest frustreren. Die reden is met het optreden van Impact ook achterhaald.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter