Nieuws
Midvliet FM wordt streekomroep

De lokale omroep Midvliet FM wordt komend jaar een streekomroep. De omroep is daartoe samengevoegd met Unity FM tot Streekomroep Rijnland. Deze omroep gaat de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar bedienen. In totaal 306.000 mensen.

Midvliet FM was tot nu toe alleen actief in Leidschendam-Voorburg en Wassenaar: een regio met zo’n 100.000 inwoners. De leiding van Midvliet FM zocht al eerder toenadering tot Unity FM. Men kreeg daarbij steun van het gemeentebestuur. Midvliet FM kreeg begin dit jaar van B&W, daarin gesteund door de gemeenteraad, een zendmachtiging voor vijf jaar. De omroep, gehuisvest aan de Damlaan Leidschendam, ontvangt zo’n 40.000 euro subsidie per jaar.

De omzetting van lokale omroepen naar streekomroepen is een initiatief van OLON (Organisatie voor Lokale Omroepen). Er zijn nu nog  275 lokale omroepen, waarvan er veel nauwelijks meer bestaansrecht hebben. Het medialandschap verandert snel en zij kunnen die ontwikkelingen niet bijhouden, ook door gebrek aan professionele medewerkers en geld. Daardoor komt hun rol in de plaatselijke informatievoorziening in het gevaar. Er komen nu 77 streekomroepen; grotere eenheden  waardoor de positie van de omroepen wordt versterkt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter