Nieuws
Bijna half miljoen uit afval

De gemeente denkt dit jaar 458.000 euro te verdienen door de verkoop van plastic, metaal en drankverpakkingen. Het gaat dan om in totaal 725.000 kilo van dat afval. Voor 2020 zouden de opbrengsten moeten verdubbelen. De 75.000 inwoners van de gemeente produceren dit jaar 17,1 miljoen kilo restafval. Er zal dit jaar gestart worden met een nieuw afvalsysteem waarbij burgers waardevolle spullen uit het afval moeten scheiden. Die worden dan opgehaald. Restafval moet men weg gaan brengen naar ondergrondse containers. Daar komen er 562 van. Voor het scheiden van afval worden 31.664 minicontainers uitgedeeld. Het nieuwe systeem begint in de wijk Voorburg-Midden, de grootste wijk in de gemeente met ruim 7000 inwoners.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter