Nieuws
Hoogvliet wil geen concurrentie in Herenstraat

Hoogvliet Beheer heeft van de gemeente verlangd dat de panden Herenstraat 42, 44 , 46 in Voorburg ondershands aan de supermarktketen zouden worden verkocht. Er mocht geen openbaar biedproces met andere gegadigden zijn. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Fakton, opgesteld ten behoeve van de gemeente. Hoogvliet Beheer heeft samen met projectontwikkelaar Waaijer een plan gemaakt voor de drie panden in de Herenstraat. Onderdeel daarvan: sloop en de bouw van een grote Hoogvliet supermarkt die in de plaats komt van de huidige vestiging Herenstraat 54.

De oppositiepartijen VVD en CDA hebben in de gemeenteraad herhaaldelijk gevraagd naar een openbaar biedproces en het betrekken van andere partijen dan Hoogvliet alleen. Verantwoordelijk wethouder Frank Rozenberg hield dat tegen onder meer met het argument dat er nooit een beter plan dan Waaijer zou komen, en het alleen maar tijdverlies zou betekenen.

Uit het Fakton-rapport blijkt dat er een andere reden is: de eis van Hoogvliet Beheer. Fakton stelt overigens dat de gemeente de panden tegen marktwaarde aan Waaijer/Hoogvliet moet verkopen. Doet men dat niet dan er sprake zijn van ongeoorloofde staatssteun. Dat zal door de EU bestraft worden. Voor de plannen Waaijer/Hoogvliet moet het bestemmingsplan ter plaatse gewijzigd worden. Ook is er een omgevingsvergunning nodig. In beide gevallen zijn bezwaar- en beroepsprocedures voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter