Nieuws
Pand nog steeds van gemeente

De Schuitejager, Scheepswerf 18 in Leidschendam, is nog steeds van de gemeente. Dat blijkt uit het kadaster. Begin 2016 maakte de gemeente bekend dat het pand aan een ondernemer was verkocht die er een seniorenvoorziening in ging vestigen.

Eind vorig jaar werd bekend dat de ondernemer iets anders van plan was: een horecagelegenheid met terras. Daarnaast zouden er een dienstwoning in het gebouw moeten komen, ‘een belevingscentrum slimme technologie voor 40 plussers’ (domotica), een zaal voor bijeenkomsten en een kantoor.

Bij de gemeente wordt erkend dat er sprake is van ‘een voorlopig koopcontract’ dat met de ondernemer in 2016 werd afgesloten. Pas als dat definitief is, is het pand geen eigendom meer van de gemeente. Dat de ondernemer ondertussen vergaande plannen voor de locatie maakt, is volgens de gemeente niet vreemd. Er is ook een procedure voor de verlening van de benodigde vergunningen gestart.

De horecagelegenheid plus terras zouden zo’n 80 mensen moeten kunnen verwerken. In de buurt is veel verzet tegen het plan omdat er geen parkeergelegenheid is. De auto’s van bezoekers worden dus in de omliggende straten gezet.

In Scheepswerf 18 zitten nu een antikraakwacht en een massagesalon. In het verleden was De Schuitejager een wijkcentrum en hoofdvestiging van welzijnsorganisatie Woej.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter