Nieuws
Nieuw bouwplan Damcentrum

In het centrum van Leidschendam, op het braakliggende stuk grond naast de Hoogvliet moeten 30 ééngezinswoningen komen en twee winkelpanden. Het gaat om het stuk grond tussen de Zaagmolenstraat, Maalderijstraat, Molenpad en Damstraat. De winkels komen aan de Damstraat.

Het plan is ingediend door de Ontwikkelcombinatie Damcentrum en vormt onderdeel van het Masterplan Damcentrum waartoe in 2004 werd besloten. Het aantal van 30 woningen is lager dan de eerder gedachte 45 tot 55. De panden krijgen drie woonlagen, op sommige punten vier.

In het plan zijn 36 parkeerplaatsen op eigen terrein (overdekte parkeerplaats) voorzien. Dat zijn er twaalf te weinig. Die auto’s moeten de bewoners in omliggende straten gaan parkeren. Zoals bekend is er al een tekort aan parkeerplaatsen in Damcentrum en is de gemeente bezig de normen te herzien.

De huizen krijgen tuinen. Bovendien komt er een gemeenschappelijke binnentuin. Op het bouwterrein is op één plek ernstige bodemvervuiling gevonden. Nader bepaald moet worden of die weggehaald moet worden of ondergronds geïsoleerd.

Het gebied is ook archeologisch van groot belang. Er zal een proefgleuf gegraven worden om te zoeken naar sporen van bewoning en de restanten van de molen die hier in de zestiende eeuw stond. Daarna moet beslist worden of een en ander wordt opgegraven of ondergronds blijft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter