Nieuws
Den Haag: nu geen plan voor windmolens Vlietzone

Er zijn voor het gebied langs de A4 waar onlangs een windmolen werd neergezet, geen lopende of nieuwe plannen voor de bouw van windmolens. Er zijn ook geen aanvragen in behandeling.

Dat heeft een zegsman van de gemeente Den Haag desgevraagd aan Vlietnieuws.nl laten weten. Onlangs werd er een windmolen neergezet op het terrein van Ceva aan de Westvlietweg, direct tegenover de Zeeheldenbuurt.

Ceva ligt in de zogenoemde Vlietzone. Dit gebied is eerder aangewezen voor de bouw van windmolens. Naast de Ceva-molen zouden er nog drie van gelijke afmetingen kunnen komen zo is eerder bepaald.

De komst van de windmolen heeft tot felle protesten van de inwoners van de Zeeheldenbuurt geleid. Daar hebben zich nu ook de inwoners van Leidschenveen – aan de andere kant van de A4 –  en wijkvereniging Oud-Voorburg bij aangesloten.

‘Wijkvereniging Oud Voorburg heeft zich laten adviseren door juristen om zien of er nog mogelijkheden zijn. Natuurlijk willen we ook eventuele andere windturbines op deze locatie voorkomen’, aldus de vereniging in een verklaring.

Inwoners wordt geadviseerd een klacht in te dienen bij de Omgevingsdienst Haaglanden. Bovendien kunnen eigenaren van panden planschade claimen. Dat moet men doen bij de gemeente Den Haag.

Overigens zijn er op verzoek van de inwoners van de Zeeheldenbuurt ook juristen bezig om te bezien welke mogelijkheden er nog zijn om iets tegen de molen te doen. De Raad van State oordeelde eerder dat de bouw door kon gaan. Bezwaren van de gemeente Leidschendam-Voorburg werden van tafel geveegd.

De strook grond langs de A4/Vlietzone is eerder als de enige zone bestempeld waar op het grondgebied van Den Haag grote windmolens geplaatst zouden kunnen worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter