De provincie Zuid-Holland wil deze of volgende maand plannen presenteren voor de Meeslouwerplas in natuur- en recreatiegebied Vlietland, alsmede voor geluidwerende voorzieningen langs de A4. Dat heeft gedeputeerde Han Weber de Vereniging vrienden van Vlietland laten weten.

De Meeslouwerplas heeft instabiele, en dus gevaarlijke, oevers. Dat komt omdat de plas indertijd te diep is gemaakt. Er is sindsdien als weer 1 miljoen kubieke meter grond terug in de plas gestort. De provincie wil nu met BAM een definitieve oplossing presenteren. Daarbij worden de aanleg van eufotische zones (oppervlakwater met veel inval van zonlicht) en kreken meegenomen.

Voor de geluidwerende voorzieningen langs de A4, die er medio 2013 al hadden moeten zijn, komt de provincie met een concept-visie, aldus Weber. Die zal met alle betrokkenen besproken worden. Daarna zou er een definitieve versie moeten komen.

Beide plannen zullen in een tweetal bijeenkomsten met bewoners van woningen aan de Vliet en andere betrokken partijen worden gepresenteerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter