Nieuws
Wethouder heeft zware kritiek op Avalex

Wethouder Nadine Stemerdink heeft zware kritiek geuit op afvalbedrijf Avalex. ,,Ik zou al heel blij zijn als Avalex de huidige bedrijfsvoering wat beter op orde krijgt’’, aldus de bestuurder in een debat met gemeenteraadsleden. Even later zei Stemerdink: ,,Als Avalex de afspraken zou nakomen dan waren we al vijf stappen verder.’’

Stemerdink is in B&W verantwoordelijk van de uitvoering van het Avalexbeleid in de praktijk. Haar collega Floor Kist zit in het dagelijks bestuur van de afvalverwerker. Hun partner in B&W, wethouder Frank Rozenberg, zit in het algemeen bestuur van Avalex.

Stemerdink gaf toe dat Avalex containers niet op tijd leegt. Daar zijn nu nieuwe afspraken over gemaakt. Verder wil de wethouder dat Avalex  containers waarin afval ligt dat in warme tijden kan gaan stinken twee maal per jaar reinigt: in het voorjaar en in de zomer.

De komende jaren worden er honderden ondergrondse containers in de gemeente aangebracht. Stemerdink beloofde dat er voor elke plek, als er door omwonenden bezwaar wordt gemaakt, gezocht wordt naar een geschiktere plek. ,,Dat is een harde toezegging’’, aldus Stemerdink. Tegelijk stelde zij echter ook het niet iedereen naar de zin te kunnen maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter