Nieuws
Avalex biedt excuses aan

Afvalbedrijf Avalex biedt excuses aan voor de brief die men vorig jaar aan de inwoners van de gemeente verzond waarin men hen voortdurend met ‘je’ en ‘jou’ aansprak. Het schrijven, over de invoering van een nieuw afvalsysteem, leidde tot grote woede bij ontvangers maar ook bij politici. Verantwoordelijk wethouder Nadine Stemerdink distantieerde zich openlijk van de brief die volgens haar zo nooit verzonden had mogen worden.

,,In antwoord op uw schrijven van 7 december 2016 bieden wij onze excuses aan voor het tutoyeren’’, aldus een brief die een inwoner van Voorburg ontving van Avalex. Het stuk was getekend door Danielle Bijleveld, medewerker klantenservice.

Als ‘verklaring’ voor de toon de brief schrijft zij: ,,Wij willen als inzamelaar graag minder als autoriteit gezien worden en meer als helpende buurman. Zodat u ons weet te vinden voor vragen over recycling, tips over afvalscheiding etcetera. Zo reageren wij snel op social media en mail. Wij wensen op deze manier vriendelijk, laagdrempelig en benaderbaar over te komen.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter