Nieuws
Theater Ludens doet aan concurrentievervalsing

Theater Ludens doet aan concurrentievervalsing  door in verhouding tot het Veur Theater een lagere huur voor de zaal te berekenen. Dat kan het Voorburgse theater doen omdat men subsidie van de gemeente krijgt, daar waar het Leidschendamse Veur Theater geen gemeentelijke steun krijgt en dus alle kosten moet doorberekenen.

Dat beweert CDA-raadslid Aart Paardekooper. Door de situatie wint Theater Ludens het bij offerten aan bijvoorbeeld de gemeente altijd van het Veur Theater. Het raadslid wil dat de gemeente iets aan de toestand doet, ook al erkent hij dat Theater Ludens en het Veur Theater elk een ander profiel hebben. Zo moet Theater Ludens een culturele hotspot worden.

Volgens verantwoordelijk wethouder Frank Rozenberg is er geen sprake van een ‘oneerlijk speelveld’. Hij ontkent ook dat de gemeente bij de huur van zalen per definitie voor Theater Ludens kiest vanwege de prijs. De gemeente organiseert volgens de bestuurder genoeg bijeenkomsten in het Veur Theater.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter