Nieuws
Bouw windmolen initiatief van CEVA

De bouw van een windmolen op het  terrein van CEVA aan de Westvlietweg, is een initiatief van het bedrijf zelf geweest. De gemeente Den Haag heeft aan de realisatie van dat initiatief meegewerkt. Dat blijkt uit informatie die Vlietnieuws.nl heeft verkregen.

CEVA is een internationale logistieke onderneming die ook voor de energiesector actief is. De windmolen werd gebouwd door De Wolff Nederland Windenergie. Dat bedrijf heeft geen plannen voor de bouw van nog meer windmolens ter plekke of in de buurt.

Den Haag werkte mee in het kader van het klimaatbeleid van de gemeente waarin groene stroom een belangrijke rol speelt. Het initiatief paste ook in het kader van provinciaal beleid: het was één van de plekken die volgens de provincie in aanmerking kon komen voor de bouw van grote windmolens.

De provincie heeft het beleid inmiddels bijgesteld. Voor de bouw van grote windmolens wordt nu gekeken naar de regio Rotterdam en op zee. Voor Den Haag en omgeving betekent dat dat er waarschijnlijk geen grote windmolens meer gebouwd zullen worden.

Naar aanleiding van alle commotie rond de geplaatste windmolen zullen de gemeentebesturen van Den Haag en Leidschendam-Voorburg omwonenden per brief nader informeren, mogelijk nog deze week.

CEVA zelf verwijst voor alle nadere informatie naar die brief en de gemeente Den Haag die men als ‘projectleider’ bestempelt. Dat geldt ook voor de vraag waarom CEVA het initiatief nam en welk voordeel het bedrijf daarvan heeft.

Omwonenden zijn voornemens om vandaag vanaf 15.00 uur bij CEVA aan de Westvlietweg te gaan demonstreren tegen de windmolen die in de middag officieel in gebruik wordt genomen. Er worden zo’n 1000 demonstranten verwacht, inclusief gemeenteraadsleden. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter