De eigenaar van het CEVA-terrein aan de Westvlietweg, waar onlangs een windmolen werd neergezet, staat volledig achter dat project. Dat heeft Leonique van Prooijen, woordvoerster van ProDelta, laten weten. ProDelta uit Rotterdam bezit de grond waarop CEVA actief is.

‘Onze doelstelling is om op innovatieve en duurzame wijze vastgoed te ontwikkelen en uit te bouwen. Onze vastgoedstrategie kenmerkt zich dan ook door verantwoord gebruik van grond, materialen en natuurlijke hulpbronnen. Bij de ontwikkeling van onze projecten staan duurzame materialen en oplossingen voorop’, aldus Van Prooijen.

‘Het toepassen van zonnepanelen alsmede de windmolen bij het terrein aan de Westvlietweg in Den Haag zijn hier voorbeelden van. Met onze participatie in dit project wil ProDelta een actieve bijdrage leveren aan het enerzijds verminderen van de CO2-uitstoot en anderzijds aan het opwekken van duurzame en schone energie voor onze gebruikers van vastgoed’.

CEVA weigerde te antwoorden op vragen over de plaatsing van de omstreden windmolen. Eerst verwees men naar de gemeente Den Haag, later naar een brief van die gemeente aan omwonenden in Leidschendam-Voorburg. In die brief stelt Den Haag dat de windmolen een voldongen feit is.

Uit het antwoord van ProDelta blijkt dat CEVA direct profiteert van de windmolen namelijk door de levering van stroom. De windmolen verzorgt volgens de gemeente Den Haag 2500 huishoudens. CEVA is een internationaal werkend logistiek bedrijf. Men is ook actief voor de energie-industrie.

Het CDA is een online petitie gestart tegen windturbines in de Vlietzone http://geenwindturbinesinvlietzone.petities.nl Raadslid Jaap Geluk wil B&W aanstaande dinsdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad aan de tand voelen over het project. Met de petitie wil het CDA het gemeentebestuur aansporen tot actie richting de gemeente Den Haag.

Coalitiepartij GBLV organiseert maandagavond een protestbijeenkomst tegen de windmolen. Middels handtekeningen wil de partij de bouw van nog meer windmolens tegen houden. Daarnaast speelt de idee koning Willem Alexander te vragen, in te grijpen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter