Nieuws
Stevige concurrentie Leidschendam-Voorburg

In de strijd om de titel ‘Groenste stad van Nederland’ heeft Leidschendam-Voorburg stevige concurrentie: Den Haag, Purmerend en Waalwijk. De  wedstrijd start op 1 februari met een bijeenkomst georganiseerd door Entente Florale in Beek en Donk. Op woensdag 20 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een happening in Krimpen aan de IJssel.

Leidschendam-Voorburg doet mee in de categorie steden. Van de gemeenteoppervlakte (3562 hectare) bestaat 120 hectare uit groen, 299 hectare uit water. Den Haag (oppervlakte 9814 hectare) scoort 386 hectare groen en 285 hectare water. Purmerend (2456 hectare) komt uit op 275 respectievelijk 137 hectare. Waalwijk (6765 hectare groot) heeft 85 hectare groen, 303 hectare water.

Een jury van Entente Florale beoordeelt vooral op groen, de inrichting, natuur en landschap. Milieu plus visuele en ruimtelijke kwaliteit spelen ook een belangrijke rol. Er wordt niet alleen gekeken naar gemeentelijk beleid maar ook naar onderhoud en communicatie.  Een gemeente mag gedurende een uur een presentatie houden. Daarna gaat de jury gedurende vier uur in de stad rondkijken.

De winnaar van de titel Groenste stad van Nederland kan meedoen aan een internationale competitie. In 1998 won Voorburg de nationale titel. Internationaal werd men tweede achter het Franse Montbéliard en het Sloveense Slovenske Konjice (gedeeld eersten).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter