Museum Swaensteyn in de Voorburgse Herenstraat heeft het afgelopen jaar meer bezoekers binnengehaald. Ontving het museum in 2015 nog 4.800 bezoekers, in 2016 steeg dat getal naar 7.100. Die stijging werd veroorzaakt door het aanbieden van enkele aantrekkelijke tentoonstellingen, door de aanloop voor de VVV die sinds kort in het museum is gevestigd en door de samenwerking met Huygens’ Hofwijck.

Wang Choy, voorzitter van het bestuur: ,,Na het rampjaar 2013, waarin enerzijds een nieuwe tentoonstellingszaal aan het gebouw werd toegevoegd maar tegelijk door het toenmalige gemeentebestuur het personeel compleet werd wegbezuinigd, hebben we vanaf 2014 hard gewerkt om een toekomstvisie voor het museum te ontwikkelen. Dat lijkt nu te gaan lukken.”

Kern van die toekomstvisie is het leggen van verbanden van het museum naar plekken in de openbare ruimte, waar duurzame of tijdelijke evenementen worden ontwikkeld. Museumdirecteur Peter van der Ploeg: ,,Wij noemen dat het museum binnen én buiten de muren. Het project Romeinen aan de Vliet, of Voorburg Sculptuur zijn twee voorbeelden van projecten die bezoekers zowel in het museum als in het historische centrum van Voorburg kunnen beleven. Je vergroot daarmee de dimensie, de aantrekkelijkheid en hopelijk het aantal mensen dat besluit naar dit gebied te komen.”(foto Charles Groeneveld)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter