Nieuws
Woede over afblazen scherm A4

Bart Carpentier Alting, directeur van recreatiecentrum Vlietland b.v., de exploitant van Vlietland, is des duivels op Commissaris de Koning, Jaap Smit. Dit nu die in antwoorden op vragen van een lid van Provinciale Staten heeft laten weten dat er geen geluid- en zichtwerend scherm komt langs de A4 ter hoogte van Vlietland. Vlietnieuws.nl berichtte daar zaterdag over.

Volgens de topman van Vlietland ligt er al sinds 2009 een inspannings- en resultaatverplichting voor de provincie dat scherm te realiseren. Dat is door juristen bevestigd. Het scherm zou er al in 2013 hebben moeten staan. Hij heeft Provinciale Staten opgeroepen de Commissaris der Koning tot inkeer te brengen.

Ook de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg moet in actie komen. Die sprak in 2012 uit dat het scherm er diende te komen. Vlietland ligt op grondgebied van de gemeente.

Volgens Carpentier Alting wil de provincie volstaan met een aarden walletje. Het scherm zou niet te rijmen zijn met de weidsheid van het gebied, en het uitzicht belemmeren. Bovendien zou er in Vlietland niets en niemand last hebben van het geluid – zogenoemde ‘geluidgevoelige functies’ – waardoor er geen noodzaak voor een scherm is.

In een rapport van een onderzoeksbureau, gemaakt in opdracht van de provincie, wordt bovendien de ‘telkens terugkerende politieke discussie’ in Provinciale Staten en in Leidschendam-Voorburg aangehaald als reden om van het scherm af te zien. Carpentier Alting wijst erop dat er de laatste jaren helemaal geen politieke discussies over het scherm zijn gevoerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter