Nieuws
Nieuw afvalsysteem start in najaar

Dit najaar zal in Voorburg Midden gestart worden met een nieuw afvalsysteem waarbij inwoners restafval naar ondergrondse containers in de buurt moeten gaan brengen. Andere, waardevolle, afvalstoffen moeten zij scheiden. Die worden dan opgehaald.

Dat bleek tijdens een eerste inloopavond over de plannen die werd bezocht door zo’n 70 mensen. Voorburg Midden ligt tussen de Laan van Nieuw Oosteinde, Prins Bernhardlaan, Veenkade, Westerlookade, de rails van de Randstadrail, de Mgr. van Steelaan  en de Potgieterlaan.

In de oorspronkelijke plannen maakte Oud Voorburg ook deel  uit van Voorburg Midden. Dat deel is er nu echter uitgehaald.

Voor het nieuwe systeem komen er 100 ondergrondse containers bij in Voorburg Midden. Inwoners moeten restafval binnen 200 tot 300 meter van hun huis kwijt kunnen in zo’n ondergrondse container. Inwoners kunnen bedenkingen uiten tegen gedachte locaties voor containers, en alternatieven aandragen. In mei ligt er dan een aangepast plan gedurende zes weken ter inzage. Daarna wordt het, mede aan de hand van binnengekomen bezwaren, definitief vastgesteld.

Nog dit jaar wordt gestart met de voorbereiding voor de invoering van het nieuwe systeem in Oud Voorburg, Voorburg West en de Leidschendamse wijken De Heuvel, Amstelwijk en Prinsenhof. Welke wijk na Voorburg Midden aan de beurt komt wordt nog beslist.

Voor het verzamelen van gescheiden afval in de woning wordt inwoners aangeraden kleine afvalbakjes te kopen. Afvalbedrijf Avalex verstrekt die niet. De kleine afvalbakjes kunnen volgens de gemeente bijvoorbeeld gekocht worden bij IKEA of Blokker.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter