Ondernemers in het Huygenskwartier oordelen negatief over de afsluiting van de Van Schagenstraat en het wegvallen van parkeerplaatsen bij de Kerkbrug. Dit omdat zij beroofd zijn van parkeerplaatsen en het laden en lossen moeilijker is geworden.

Bewoners, bezoekers en ondernemers vinden dat door de twee verkeersmaatregelen de bereikbaarheid van winkels en woningen is afgenomen en het aantal parkeerplaatsen onder druk is komen te staan. Met name op vrijdag en zaterdag is er een grote behoefte aan parkeerplekken.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad in een brief laten weten. De inhoud is een stuk negatiever dan een eerder nieuwsbericht dat de gemeente verspreidde. Daarin heette het dat de proeven succesvol waren verlopen.

Over het negatieve oordeel van de ondernemers schrijft de burgemeester dat er bij twee enquêtes maar weinig ondernemers meededen. In september 2016 waren dat er 72 en in november 36. In het gebied zitten zo’n 180 ondernemingen.

In de brief wordt gesuggereerd dat degenen die negatief oordelen eerder geneigd zijn mee te doen aan een enquête. Daardoor zou de uitslag beïnvloed zijn.

B&W hebben besloten beide proeven nog tot 1 juli 2017 te verlengen. In die tijd komt er een inloopavond over mogelijke aanvullende maatregelen en de inrichting van de Van Schagenstraat. Er komt een nader onderzoek naar de economische effecten van de afsluiting en het wegvallen van parkeerplaatsen. Er komt ook een nader onderzoek naar verkeersmaatregelen.

Na de zomer moeten dan definitieve besluiten vallen over de afsluiting van de Van Schagenstraat en de parkeerplaatsen bij de Kerkbrug.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter