Nieuws
VVD pleit voor bereikbaarheid Huygenskwartier

De VVD vindt het onverklaarbaar dat het gemeentebestuur kiest voor een verlenging van de tijdelijke verkeersmaatregelen in oud Voorburg. De proefafsluiting van de Van Schagenstraat in het Huygenskwartier is onlangs geëvalueerd. Ondernemers oordelen negatief over de afsluiting. Bewoners, ondernemers en bezoekers vinden dat door de afsluiting de bereikbaarheid van winkels en woningen is afgenomen. Parkeren en de mogelijkheid tot laden en lossen zijn moeilijker geworden. Vooral op vrijdag en zaterdag is er een grote behoefte aan parkeerplekken.

,,Het is dan ook onverklaarbaar dat de proef met een half jaar wordt verlengd”, aldus Louise Kortman, raadslid VVD. ,,Het Huygenskwartier heeft veel te bieden en we staan weer aan de start van een mooi seizoen. Goede bereikbaarheid is van essentieel belang voor de ondernemers in het gebied. De verlenging van de pilot leidt tot onzekerheid.”

Opvallend is dat het gemeentelijk persbericht met een positieve uitkomst van de pilot kwam. Uit de brief van de burgemeester aan de gemeenteraad blijkt dat het negatieve oordeel van de ondernemers aanleiding is tot de verlenging van de pilot. Het aanvullende onderzoek zal zich ook richten op de effecten voor bewoners en ondernemers. ,,Onbegrijpelijk dat de effecten niet meteen zijn meegenomen in het onderzoek, de pilot is immers inmiddels al 8 maanden onderweg”, aldus Louise Kortman.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter