Nieuws
Geen milieutoets windmolen

De gemeente Den Haag heeft geen milieu effect rapportage (mer) laten maken voor de windmolen op het CEVA-terrein langs de Westvlietweg. Volgens de gemeente was dat niet nodig vanwege ‘de kleinschaligheid van het project’.

Op het CEVA-terrein staat een windmolen met een capaciteit van 3 megawatt. De molen maakte oorspronkelijk deel uit van een plan om in die gebied tot aan het Prins Clausplein vier windmolens in een rij neer te zetten.

In een later stadium besloten de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag vanwege ‘belemmeringen’ af te zien van het voornemen ter plekke nog meer windmolens te bouwen. Zo bleef de ene molen op het CEVA-terrein over.

In een MER moeten de milieueffecten van een project vooraf getoetst worden. op grond van de uitkomsten moeten vervolgens maatregelen genomen worden om eventuele ongewenste effecten tegen te gaan of te voorkomen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter