De gemeente heeft met de woningcorporaties ViDomes en Wooninvest nadere afspraken gemaakt over de sociale woningbouw in de gemeente. Het betreft een aanvulling op een in april 2016 gesloten akkoord.

Toen werd overeen gekomen dat Vidomes en Wooninvest in de periode 2016-2020 tussen 150 en 300 sociale woningen in de gemeente zouden realiseren. Tegelijk gaven de corporaties echter aan dat zij er over dezelfde periode 190 tot 230 zouden verkopen.

Gemeente, Vidomes en Wooninvest zijn nu overeen gekomen dat de corporaties de 267 sociale woningen gaan realiseren die de gemeente aan De Star, op bedrijfsterrein Overgoo en aan de Rijnlandlaan wil realiseren.

Daarnaast hebben de partijen afgesproken nog naar andere locaties in de gemeente te gaan zoeken om sociale woningen neer te zetten zodat het aantal woningen nog verder kan groeien.

Wethouder Floor Kist is blij met het resultaat: ,,Hiermee zorgen we met elkaar voor meer sociale, duurzame en betaalbare woningen in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast vind ik de samenwerking met woningbouwcorporaties en huurdersorganisaties positief en constructief.”

Daphne Braal (bestuurder Vidomes): ,,We zijn blij dat de gemeente zich – samen met ons – hard maakt voor meer sociale huurwoningen. Dat is nodig, omdat de vraag naar betaalbare woningen groot is.” Marianne Straks (bestuurder WoonInvest): ,,Wij zien hierin een kans om te bouwen voor de doorstroming zoals wij dat in onze vastgoedstrategie hebben verwoord én om vanuit duurzaamheid vernieuwende dingen te doen.”

Op de foto v.l.n.r.: Paul Derks (voorzitter Huurdersvereniging Respectus), Sylvie Seubert (voorzitter Huurdersraad Vidomes), Floor Kist (wethouder Wonen gemeente Leidschendam-Voorburg), Marianne Straks (bestuurder WoonInvest), Daphne Braal (bestuurder Vidomes).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter