Nieuws
Parkeermaatregelen Huygenskwartier

De gemeente gaat bezien of de aansluiting tussen de Voorburgse Kerkbrug en het parkeerterrein bij racketcentrum Westvliet, aan de andere kant van de Vliet, verbeterd kan worden. Zo zouden bezoekers van het Huygenskwartier die met de auto komen, ertoe verleid moeten worden hun auto daar neer te zetten.

Dat heeft wethouder Frank Rozenberg in een debat met een raadscommissie aangegeven. Daarnaast wordt de belijning in de bestaande parkeergarage aan de Raadhuisstraat aangepast om de garage zo toegankelijker en beter bruikbaar te maken.

De wethouder verwees verder op de aanleg van een parkeergarage onder het nog te bouwen woonzorgcentrum Rustoord aan de Raadhuisstraat, en naar het plan-Waaijer voor de bouw van een ondergrondse parkeergarage achter Herenstraat 42 met 100 plaatsen voor bezoekers.

,,,We gaan het parkeren in het Huygenskwartier verbeteren’’, aldus Rozenberg. Nu klagen ondernemers, bezoekers en zelfs bewoners daar over. Van de bezoekers aan het Huygenskwartier die van buiten de gemeente komen, komt 64 procent met de auto. Gaat het om inwoners van de gemeente dan is het aandeel auto maar 14 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter