Nieuws
Geluidoverlast Haagse windmolen aangepast

De geluidoverlast die de windmolen op het CEVA-terrein, Westvlietweg, veroorzaakt is op 1 december 2015 neerwaarts bijgesteld. Dat gebeurde door het bureau Pondera services uit Hengelo in een rapport aan de initiatiefnemers en de gemeente Den Haag (vergunningverlener). Op grond waarvan de neerwaartse aanpassing heeft plaatsgevonden is niet duidelijk.

In augustus 2012 concludeerde Pondera dat de windmolen tussen 35 en 47 decibel geluid zou veroorzaken. Dat was een jaarlijks gemiddelde. De laatste geluidoverlast was bij woningen in Park Vronesteyn, de hoogste bij het pand Broekweg 140. Omdat de maximale wettelijke geluidbelasting 47 decibel is, bleef het project binnen de norm.

Eind 2015 stelde Pondera dat de geluidoverlast tussen 34 en 45 decibel lag: 34 voor Park Vronesteyn en 45 voor Broekweg 140 alsmede Evertsenstraat 21.

Inmiddels is ook een fotovisualisatie opgedoken die CEVA, ProDelta (eigenaar van het CEVA-terrein) en WNW (bouwer van de molen) in april 2013 hebben laten maken. Het betreft vier foto’s uit de omgeving van de geplande locatie van de molen.

De foto’s zijn gemaakt  bij het ADO Den Haag station (920 meter van de molenlocatie), in de Groene Zoom (op 540 meter afstand), bij de Oude Middenweg (900 meter ver) en langs de A4 voor de afslag Leidschendam N14 (900 meter van de molen).

Op grond van de foto’s en de daarop ingetekende windmolen stellen CEVA, ProDelta en WNW dat de molen ‘landschappelijk gezien goed mogelijk is’ en dat er ‘van verstoring geen sprake’ is.

Opvallend: er is geen enkele foto gemaakt vanuit Leidschendam-Voorburg. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter