De gemeente Den Haag heeft opdracht gegeven voor nieuwe grondwerken ten behoeve van een start- en landingsplaats voor helikopters in de zuidoost kom van het Prins Clausplein, direct onder de rook van Voorburg. Deze week is met de werken gestart.

De gemeente negeert daarbij een beroepschrift dat de vereniging Heliniet bij de bestuursrechter heeft ingediend. Volgens de vereniging heeft Den Haag kennelijk lak aan juridische procedures en wil men een uitspraak van de rechter niet afwachten.

In de zomer van 2016 vonden er ook al eens voorbereidende werkzaamheden voor de komst van de vliegplaats voor helikopters plaats. Heliniet stelde toen dat dat niet mocht omdat er geen vergunning voor de vliegplaats lag. Direct daarop verleende Den Haag die alsnog. Het stopzetten van de grondwerken wees men af.

Daarop stapte de vereniging Heliniet naar de bezwarencommissie van de gemeente Den Haag. Eind 2016 werden die bezwaren daar afgewezen waarop de vereniging naar de rechter stapte. Dat laatste gebeurde vorige maand.

Heliniet wordt gevormd door inwoners van de wijk Ypenburg die overlast door de helikopters vrezen. Het gaat om 400 starts- en landingen per jaar. Aan- en afvliegroutes volgen de snelwegen in de buurt. Eén route loopt over de Voorburgse wijk Park Leeuwenbergh.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter