Aan De Star in Leidschendam, op de grote grasveld, komen 72 appartementen en 35 ééngezinswoningen. Het gaat om sociale woningbouw. Tussen de gebouwen in komen 34 parkeerplaatsen. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. De bouw moet eind 2018 starten.

Evenwijdig aan De Star komen twee woongebouwen: de één met 30 appartementen, de andere met 26. Er achter, haaks op deze gebouwen, komen 4 blokken van elk tien woningen. Evenwijdig met de appartementsgebouwen komt er nog een blok met zes woningen.

Behalve de parkeerplaatsen tussen de gebouwen komt hier ook een groene zone en een speelplek voor kinderen. Ook rondom de gebouwen komt groen. Het hele gebied is gemeentelijk eigendom. WoonInvest en Vidomes gaat de sociale woningbouw realiseren.

Het bestaande clubgebouw van Pitch&Putt, de ballonhal met vier tennisbanen en de vier buiten tennisbanen gaan in de toekomst verdwijnen. De grond is eigendom van Schouten bouwbedrijf. Dat wil daar samen met Amvest woningen gaan bouwen. Met heeft daarvoor toestemming aan de gemeente gevraagd. Het bestemmingsplan staat woningbouw toe. Het clubgebouw van Pitch&Putt zal worden herbouwd bij de golfbaan.

De gemeenteraad stemde in 2016 in het sociale woningbouw aan De Star. Ook met het aantal woningen. De panden komen direct naast een industrieterrein. De gemeente moet nog wel de regels aanpassen zodat daar minder milieuvervuilende bedrijven kunnen komen dan nu toegestaan is.

Het pand van Postduivenvereniging De Vriendschap, De Star 19, blijft staan. Wel wordt naast het pand Het Hert doorgetrokken zodat daar 14 parkeerplaatsen ontstaan. Ook aan De Star – waar dit de toerit  vormt tot Pitch&Putt – komen 14 parkeerplaatsen extra.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter