Nieuws
Park Sijtwende voor iedereen

De gemeente neemt vooralsnog geen maatregelen tegen overlast die jongeren, hondenbezitters en anderen veroorzaken in Park Sytwende. In plaats daarvan wil de gemeente in overleg met belangstellenden en gebruikers van het park naar compromissen zoeken en spelregels bedenken waardoor het park voor iedereen bruikbaar is.

Dat blijkt uit een brief aan omwonenden van het park. Vorig jaar leidden berichten over overlast in en rond het park, onder meer door jongeren, drugsgebruikers en drugsdealers, tot een debat in de gemeenteraad. Daarop besloot de gemeente het park ’s avonds en ’s nachts weer af te sluiten. Omwonenden werden opgeroepen zelf te gaan patrouilleren.

In de brief aan de omwonenden verwijst de gemeente naar het afsluiten van het park. Maar ook dat er banken zijn verplaatst, een parkeerplaats voor minder validen is aangelegd, er nieuwe draaihekken bij de bruggen zijn gekomen en er meer handhavers rondlopen overdag.

Maatregelen tegen honden wil de gemeente niet nemen, zo blijkt uit het schrijven. Oplossingen voor die overlast moeten uit het te starten overleg komen. Dat geldt ook voor acties tegen overlast van jongeren. De gemeente spreekt van een ‘experimentele aanpak’. Het eerste overleg is gepland voor woensdag 8 maart van 19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum De Boot, Duivesteinstraat in de wijk Damzigt.

Aanmelden voor 8 maart kan via www.lv.nl/vervolgsijtwende Heeft u een vraag, idee, opmerking over Park Sijtwende? Of wilt u zich aanmelden om op de hoogte gehouden te worden? Stuur dan e-mail naar parksijtwende@lv.nl (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter