De gemeente wil het aantal sociale huurwoningen tussen 2016 en 2025 opvoeren van 8884 naar 9884. Dat is een stijging met elf procent. In concrete bouwplannen is echter rekening gehouden met de bouw van 322 sociale huurwoningen over dezelfde periode. En dat is een toename met 4 procent.

Dat blijkt uit de Regionale woonvisie waaraan de gemeente heeft meegewerkt. Leidschendam-Voorburg is niet de enige gemeente in de regio die de ambities inzake sociale woningbouw niet waarmaakt. Alleen Rijswijk doet dat wel. Daar realiseert men zelfs 1 procent meer woningen dan men zelf in gedachten had.

In de regio zijn 12.500 extra sociale woningen nodig. In concrete bouwplannen zijn er maar 3800 opgenomen voor de jaren tot 2025. De gemeenten willen in 2018 samen met de woningcorporaties maatregelen gaan bespreken om dat aantal op te voeren.

Vorige week werd bekend dat de gemeente 66 sociale woningen wil laten bouwen aan de Rijnlandlaan in Voorburg en 107 aan De Star in Leidschendam. Deze aantallen zijn al meegenomen in de berekening voor de periode 2016-2025.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter