De zes gemeenten die samenwerken in afvalbedrijf Avalex, waaronder Leidschendam-Voorburg, laten dit jaar tussen 300.000 en 660.000 euro aan extra inkomsten uit de verkoop van oud-papier en karton, liggen. De vergoeding die Avalex nu per ton papier en karton krijgt, ligt ver onder de marktprijs.

Dat stelt Peute papierrecycling in een brief aan Avalex en de zes gemeenten. Avalex krijgt nu 95 euro per ton papier en karton. Peute wil daar 128 euro per ton voor neertellen met een minimum garantie van 110 euro per ton. In de zes Avalex gemeenten wordt circa 20.000 ton papier en karton opgehaald.

Volgens Peute heeft Avalex in 2009 een contract gesloten met Reparco. Daarna is er nooit meer een openbare aanbesteding geweest. In 2011 ging Avalex voor de inzameling wel in zee met Midwaste maar dat heeft geen financiële voordelen opgeleverd. Reparco bleef nog steeds de afnemer.

Peute suggereert dat er door Avalex sinds 2009 nooit meer naar de marktprijs voor oud papier en karton is gekeken. Dat zou erop neerkomen dat Reparco forse winsten maakt over de rug van de in Avalex deelnemende gemeenten.

Patrick van den Berg, commercieel directeur van Peute, heeft de Avalexdirectie begin februari per brief geïnformeerd. Een reactie op dat schrijven is er (nog) niet gekomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter