De gemeente heeft het oude schoolpand aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam laten slopen. Op deze plaats moet ‘Het Huis’ komen: begeleid wonen met dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten. De plannen daartoe stammen uit 2014.

Probleem vormt de oude gymzaal die achter de school stond. Daar huizen vleermuizen. Er moet nu geprobeerd worden hen te verlokken zich elders te huisvesten waarna de sloop van de gymzaal kan plaatsvinden. De gemeente denkt dat dit tegen de zomer kan gebeuren.

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft gewijzigd kan de grond eind van dit jaar aan de initiatiefnemers – Stichting Het Huis, Markenje b.v., Arcade Capital b.v. en Stichting ASVZ – geleverd worden. Pas daarna kan de bouw starten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter