Nieuws
D66-raadslid zet vraagtekens bij bouwplan De Star

D66-raadslid Peter van Dolen is niet gelukkig met de onlangs gepresenteerde bouwplannen voor sociale woningbouw aan De Star in Leidschendam. Hij noemt het plan ‘niet logisch’ en wil daar een stevige inhoudelijke discussie over voeren.

Van Dolen benadrukt dat hij niet tegen sociale woningbouw is, ook niet aan De Star. Zijn partij heeft daar in de gemeenteraad ook voor gestemd, inclusief het raadslid zelf. Volgens Van Dolen is er een enorme behoefte aan sociale woningbouw in de gemeente, mede om statushouders (asielzoekers die mogen blijven) te kunnen huisvesten.

Bedenkingen heeft hij echter tegen de twee hoogbouwflats die nu evenwijdig aan De Star zijn gepland. ,,De wijk kenmerkt zich door laagbouw. Het is dus  veel logischer direct aan De Star laagbouw te realiseren en achterin de nieuwe woonwijk hoogbouw’’, aldus Van Dolen.

Problemen heeft hij ook met de geplande ingang voor de nieuwe wijk: een nieuwe weg loodrecht vanaf De Star tussen beide flats door. ,,Waarom niet aan de zijkant, vanaf het gedeelte van De Star dat naar Pitch&Putt voert? Dat ontlast De Star en is ook veiliger.’’

Aan De Star komen 107 sociale woningen: 72 appartementen en 35 ééngezinswoningen. Ze moeten komen op het grasveld aan De Star. De grond is eigendom van de gemeente. De Star ligt in Leidschendam-Zuid. Het D66-raadslid is er zelf woonachtig.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter