Nieuws
Wethouder hoeft nevenfunctie niet te melden

Wethouder Frank Rozenberg hoeft van B&W zijn nevenfunctie bij het bedrijf OBMC Consulting niet te melden op de site van de gemeente. Dit omdat niet de wethouder in persoon die nevenfunctie bekleedt, doch een holding waarvan de wethouder de enige bestuurder is.

Vlietnieuws.nl meldde vorige maand dat Robert Rozenberg, de neef van de wethouder, per 1 januari 2017 zijn directeurschap van OBMC Consulting had neergelegd. Daardoor bleef Veneto Holding als enige bestuurder en aandeelhouder over.

Veneto Holding heeft één bestuurder: wethouder Rozenberg. De aandelen van de holding zijn allemaal in handen van de Stichting administratiekantoor Veneto Holding. Van die stichting is de wethouder ook de enige bestuurder.

Op de site van de gemeente staan de nevenfuncties bij de Holding en de Stichting vermeld. Beiden zijn onbetaalde functies. OBMC werd daar na 1/1/2017 niet aan toegevoegd.

OBMC is het oude bedrijf van wethouder Rozenberg. Hij stapte daar uit toen hij in 2014 wethouder werd. Later gaf hij aan ook geen activiteiten meer voor OBMC te verrichten.

Volgens een woordvoerster van B&W verricht OBMC sinds 1 januari 2017 geen activiteiten meer. Het bedrijf staat desondanks nog steeds geregistreerd in de registers van de Kamer van Koophandel.

OBMC is gevestigd aan het Zwarte Pad 5 in Voorburg; een pand dat door wethouder Rozenberg wordt gehuurd. In hetzelfde pand is formeel ook Veneto Holding gevestigd. Het telefoonnummer van OBMC is echter het privé nummer van de wethouder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter