B&W gaan een nieuw gesprek aan met omwonenden van de Rijnlandlaan over de geplande bebouwing in dat gebied. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad laten weten.

Aanleiding vormen de protesten tegen de bouw van 66 sociale woningen naast nieuwbouw voor basisschool De Dijsselbloem, de bouw van een turn- en gymhal, de bouw van Veurs Voorburg (VMBO) en nieuwbouw voor kinderopvang Het Pinkeltje.

De wethouder sprak van ‘een enorm knelpunt’ nu bewoners met juridische stappen tot bij de Raad van State dreigen. ,,Het plan moet door gaan’’, zo zei Kist ook. Dat de mening van de burgers tot nu toe niet in de plannen verwerkt is, bestreed de bestuurder. ,,Maar het is een ingewikkelde afweging. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken.’’

Kist beloofde te gaan bezien of Veurs Voorburg eerder kan intrekken in het nieuwe gebouw dan midden in het schooljaar 2019-2020. Veurs Voorburg zit nu in een oud gebouw aan de Van Horvettestraat in Voorburg. De directie heeft verhuizen midden in een schooljaar al van de hand gewezen.

Een woonproject voor ouderen, de Vlinderhof, zal mogelijk op een andere plek dan de Rijnlandlaan moeten komen, zo gaf Kist aan. Vorig jaar schaarde de gemeenteraad zich unaniem achter dit initiatief als onderdeel van sociale woningbouw.

Als de Vlinderhof aan de Rijnlandlaan zou moeten komen, komen daar minder sociale woningen, aldus Kist. Daardoor in de bouw voor de woningcorporaties niet meer rendabel. Mogelijk kunnen de initiatiefnemers van De Vlinderhof gaan meebetalen, maar dat is hen nog niet gevraagd. Hij beloofde een brief over de problematiek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter