Nieuws
Ontlasten Vlietbruggen laat op zich wachten

Het gaat nog geruime tijd duren voordat er minder auto’s over de Vlietbruggen zullen rijden. De gemeente moet projecten om het bestaande wegenstelsel rond de bruggen beter of anders te gaan gebruiken, nog gaan uitwerken.

Dit blijkt uit een uitnodiging die gemeenteraadsleden hebben gekregen om te komen meepraten over de maatregelen. Verantwoordelijk wethouder Floor Kist beschreef de noodzakelijke acties al in een brief aan de gemeenteraad van juni 2016.

De maatregelen werden herhaald in een debat over de bouw van een extra Vlietbrug in Leidschendam, in november 2016. Toen besloot een meerderheid van de gemeenteraad ook dat die nieuwe brug er niet moest komen. 

De raadsleden zijn gevraagd vanavond in het Raadhuis mee te komen praten. Ambtenaren zullen hen daar uitleggen welke verkeersmaatregelen er mogelijk zijn. De raadsleden kunnen ook lid worden van een zogenoemde begeleidingsgroep.

Behalve het ontlasten van de Vlietbruggen gaat het ook om een betere bereikbaarheid van het Damcentrum in Leidschendam, inclusief een betere veiligheid en leefbaarheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter