Nieuws
‘Groenste stad van Nederland’ vergeet Stompwijk

Stompwijk en het landelijke gebied daar om heen spelen geen rol in het streven van de gemeente om gekozen te worden tot de Groenste stad van Nederland. Het plan is de jury door Voorburg en Leidschendam te voeren. Vanaf Leidschendam wordt dan met een boot een stuk de Vliet richting Leiden opgevaren en weer terug.

Leidschendam-Voorburg neemt het op tegen Den Haag, Purmerend en Waalwijk. Met name de concurrentie van Den Haag wordt gevreesd. Ook al verliest Leidschendam-Voorburg dan krijgt de gemeente door het meedoen wel positieve publiciteit als groene woon/werkgemeente, zo is de verwachting.

Daarnaast zal de jury aanbevelingen doen die het beheer van het groen in de gemeente kunnen verbeteren. Ook daar hoopt de gemeente haar voordeel mee te doen. De winnaar wordt in september bekend gemaakt. Bij het eindoordeel bepalen het aanwezige groen en de kwaliteit ervan 60 procent. Andere factoren die meespelen zijn cultureel- en historisch erfgoed, duurzaamheid, communicatie en recreatief gebruik.

Stompwijk en omgeving worden overgeslagen omdat er geen tijd meer zou zijn om de jury daar te laten rondkijken. De jury heeft maar één dag waarin men ’s ochtends Voorburg doet en ’s middags Leidschendam. Vooraf is er nog een presentatie door de gemeente. De boottocht is in de lunchpauze voorzien.

De gemeente wil bij de gemeentegrens bordjes plaatsen dat er wordt meegedaan aan de wedstrijd. Op twitter is het account lvgroenstestad geopend. Verder wil de gemeente gebruik gaan maken van het twitteraccount vitalegroenstad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter