Nieuws
Camera’s bij Sluis

De gemeente installeert komende maand camera’s bij de Sluisbrug in Leidschendam. Zo moet voorkomen worden dat vrachtauto’s nog langer de Sluisbrug gebruiken terwijl dit eigenlijk verboden is. De camera’s komen te hangen op het Damplein en in de Damhouderstraat. Ze blijven vooralsnog een jaar hangen. Betrapte chauffeurs krijgen eerst een waarschuwing. Pas in mei worden boetes uitgedeeld. Omwonenden klagen al lang over de zware vrachtverkeer en de trillingen die dat veroorzaakt hetgeen zorgt voor scheuren in wanden van woningen. Overigens doen de camera’s niets tegen zware tractoren van grond- en bouwbedrijven die de Sluisbrug ook illegaal gebruiken. Tractoren hebben namelijk geen kentekenplaat. Een wetsvoorstel om dat in te voeren sneuvelde eerder dit jaar in de Tweede Kamer onder het mom dat tractoren vrijwel niet op de openbare weg komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter